Lancering van de eerste Zonatlas in Noord-Holland

05 maart 2013

Deze uitnodiging is bestemd voor Raadsleden en Duo-commissieleden,

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn! Met de Zonatlas kunnen bewoners van de gemeenten Haarlem, Bloemendaal en Heemstede zien of het dak van hun woning geschikt is voor zonnepanelen. De gemeenten willen met de zonatlas inwoners en bedrijven helpen met energiebesparing en energieopwekking.

De Zonatlas heeft alle (!) daken van de gemeente in kaart gebracht. De Zonatlas houdt rekening met de hoogte van gebouwen, bomen, oppervlakte van het dak, hellingshoeken en de hoeveelheid zon. Voor élk dak is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen doorgerekend. De rekenhulp geeft automatisch aan voor welk deel van het dak zonnepanelen het meest geschikt zijn. De Zonatlas is interactief: een inwoner kan de berekening zelf aanpassen en een eigen ontwerp van een installatie maken en de terugverdientijd hiervan zien. 

Haarlem, Heemstede en Bloemendaal hebben de Zonatlas gezamenlijk laten bouwen, maar krijgen alledrie hun eigen website. Kom naar de lancering, en kijk of uw dak geschikt is voor zonnepanelen!

Duurzame Dates
Bloemendaal grijpt dit moment meteen aan voor de start van de campagne ‘Duurzame Dinsdag’. In 2013 is Bloemendaal gastgemeente van Duurzame Dinsdag in Noord-Holland. Duurzame Dinsdag verzamelt alle duurzame ideeën uit de samenleving. De Duurzame Dinsdagkoffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, overheden, jong en oud, wordt in september aangeboden aan het kabinet. Iedereen die een goed idee heeft dient zijn of haar idee in, voor 22 juni 2013. Na 22 juni worden alle initiatieven door de Jury gelezen en beoordeeld. De jury selecteert daaruit de meest opvallende, succesvolle initiatieven die in aanmerking komen voor verschillende prijzen.  

Terug