15 juni 2013: Mobiel parkeren aan het Bloemendaalse strand

Op zaterdag 15 juni 2013 lanceren burgemeester Ruud Nederveen en wethouder Annemieke Schep de ingebruikname van mobiel parkeren in de gemeente Bloemendaal. Vanaf die datum kunt u in Bloemendaal-dorp en Bloemendaal aan Zee parkeergeld betalen via uw mobiele telefoon.

In 2012 kreeg wethouder Annemieke Schep het verzoek om belparkeren in te voeren als extra service aan de bezoekers van het strand. In de zones waar betaald parkeren geldt (Bloemendaal-dorp en Bloemendaal aan Zee) start de gemeente nu met mobiel parkeren.

Veel voordelen

Parkeerders hoeven niet meer naar de parkeerautomaat te lopen voor een kaartje, betalen gaat met de mobiele telefoon. U betaalt hierdoor nooit teveel. Ook hoeft u niet te gokken hoe lang u ergens wilt blijven. Het geld wordt automatisch van uw bankrekening afgeschreven, dus kleingeld is niet meer nodig.

Hoe werkt het

Om gebruik te maken van de dienst, kunt u zich aanmelden bij een van de parkeerproviders (Yellowbrick, Parkline, MyOrder, etc.). Daarvoor heeft u uw persoonlijke gegevens nodig (o.a. rekeningnummer, telefoonnummer en kenteken). U belt of sms-t naar een speciaal nummer of zet de app van de parkeerprovider op uw smartphone. U geeft het zonenummer door dat bij het parkeerautomaat staat. Als u weer wegrijdt, logt u weer uit. Het blijft uiteraard ook mogelijk om via de bestaande parkeerautomaten te betalen.

• 12 juni 2013