Twee nieuwe ‘groene’ auto’s voor Bloemendaal

25 juni 2013

Maandag 17 juni 2013 nam wethouder Annemieke Schep twee nieuwe ‘groene’ auto’s in ontvangst. De pick-ups rijden op aardgas en zijn voor de Buitendienst bestemd. Wethouder Schep: “Wij hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. Bij de vervanging van het gemeentelijk wagenpark kijken we dan ook goed hoe de auto’s scoren op zuinigheid en lage uitstoot van CO2. Ik ben blij dat we met deze twee nieuwe voertuigen weer een stap in de goede richting maken.”

De gemeente streeft naar een goede voorbeeldfunctie in duurzame vervoersvormen. Daartoe werd eerder dit jaar ook een elektrische auto in gebruik genomen. De twee nieuwe Volkswagen Transporters zijn volledig aangepast aan de gebruikerseisen van de Buitendienst. Omdat de verschillende werkzaamheden andere gebruikerseisen stellen, is het – voorlopig – niet mogelijk het gehele wagenpark ‘groen’ te maken.