Persbericht: Sportkampioenen gehuldigd in Bloemendaals Openluchttheater

Ook dit jaar kon de gemeente Bloemendaal rekenen op veel jeugdige kampioenen. In totaal sloten meer dan 45 teams het seizoen op de eerste positie af. Het leeuwendeel van de kampioenen komt voort uit de hockey- en de voetbalsport. Alle aanwezige kampioenen ontvingen uit handen van wethouder Tames Kokke hun prijs.
Traditiegetrouw werden tevens enkele bijzondere sportprestaties belicht. Zo kent de gemeente dit jaar 2 sporttalenten van het jaar:
-       Duncan Beljaards (10 jaar) uit Bennebroek die Nederlands Kampioen is geworden (onder 1,45 meter) met Nunchaku, een oosterse vechtsport met tweedelige staf
-       Nino Kabore (12 jaar) uit Bennebroek die Nederlands Kampioen is geworden met karate in de klasse onder de 45 kg.
De Kennemer Keien (rolstoelhockey) zijn tot Sportploeg van het jaar gekozen. Het eerste team van de club is Nederlands Kampioen geworden, maar hebben ook beslag weten te leggen op de Nationale Beker. De laatste keer dat zij kampioen waren, was in 1997. Dit jaar vieren de Keien hun 30-jarig bestaan en is men er in geslaagd voor het eerst een shirtsponsor te interesseren.
Tot slot werd de Vrijwilliger van het Jaar in het zonnetje gezet: Irma van Veen bij de tennisvereniging WOC. Zij heeft zich onderscheiden als organisator van diverse toernooien en weet de jeugd te stimuleren te gaan tennissen. Om het niveau van de jeugd te verhogen, is zij gestart met de oprichting van selectieteams.
Tussen de huldigingen door werd het publiek vermaakt met enkele acts, zoals rope skipping (acrobatisch touwtje springen), trucs met een basketball en Capoeira (Braziliaanse vechtdans). Tevens gaf Duncan Beljaards (sporttalent) een demonstratie van zijn sport.

• 18 juni 2014