Persbericht Start samenwerking milieustraat Bloemendaal met Zandvoort

12 maart 2015

Vanaf dit jaar kunnen inwoners van Zandvoort gebruik maken van de milieustraat van de gemeente Bloemendaal. Op woensdag 11 maart gaven wethouders Liesbeth Challik en Richard Kruijswijk het officiële startsein voor deze samenwerking.

Defecte laptop
Wethouder Liesbeth Challik van Zandvoort bracht een defecte laptop naar de milieustraat in Overveen als symbolische start van de samenwerking. Deze werd door wethouder Richard Kruijswijk van Bloemendaal in ontvangst genomen. Liesbeth Challik: “De samenwerking tussen Zandvoort en Bloemendaal is net zo zonnig als deze dag! Het is van groot belang dat óók Zandvoort voldoet aan de eis dat 70 % van het afval wordt gescheiden. Daarom is het heel belangrijk dat Zandvoorters voortaan hun afval naar de milieustraat brengen!”

Samenwerking
Inwoners van de gemeente Zandvoort kunnen sinds 1 januari gebruik maken van de milieustraat van de gemeente Bloemendaal aan de Brouwerskolkweg 2 in Overveen. Zandvoort wil de afvalscheiding verbeteren en heeft daarvoor de samenwerking gezocht met Bloemendaal.

Wethouder Richard Kruijswijk: “wij helpen de inwoners van onze buurgemeente graag met het scheiden van hun afval. Onze milieustraat heeft voldoende capaciteit om ook de inwoners van Zandvoort te ontvangen.”

Grofvuil
Inwoners van Zandvoort kunnen hun grofvuil naar de milieustraat in Overveen brengen. Grof huishoudelijk afval kan gratis worden gestort, voor bouw- en sloopafval moet worden betaald. De tarieven hiervan staan op www.bloemendaal.nl. Ook staan hier de acceptatievoorwaarden die gelden voor Zandvoort en Bloemendaal. De milieustraat is op werkdagen geopend van 08.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Terug