Nieuwe gemeentehuis in Bloemendaal geopend voor publiek

02 juni 2015

Al voor half 9 stond Bas, samen met zijn vader zijn vader Steven le Poole voor de deur. Dat hij flink te laat op school zou komen werd al snel duidelijk. Bas: ”Ik denk dat de juf het niet zo erg vindt en zeker niet als ze straks mijn foto in de krant ziet.”  Bas en zijn vader wonen aan de Zuiderstationslaan in  in Bloemendaal en hebben een paspoort nodig voor maar liefst twee doeleinden.Bas gaat een grote zeiltocht maken met zijn vader en Steven moet als drijvende kracht achter de Max Foundation regelmatig naar Bangladesh. (Op Max Foundation.org  is alle informatie te vinden over dit Bloemendaalse initiatief).

De gemeente is afgelopen weekend terugverhuisd naar het gemeentehuis aan de Bloemendaalse weg 158.  Bijna anderhalf jaar heeft de verbouwing geduurd en nu staat er achter de originele voorgevel een multifunctioneel en energiezuinig gebouw waar zowel inwoners als ondernemers voor alle vragen terecht kunnen.

Loco-burgemeester Kokke: “Alle medewerkers werken nu vanuit één gebouw, waardoor we gemakkelijker kunnen samenwerken. Ook zullen de komende tijd steeds meer diensten digitaal worden aangeboden.” Dat geldt nu al voor een Verklaring Omtrent Gedrag en een uittrekstel uit de Basisregistratie Personen Registratie. Eenvoudige vragen worden aan de balie afgehandeld. Voor vragen die meer vereisen kan men een afspraak maken. Dit kan nu al voor het aanvragen van een rijbewijs of paspoort en zal voor steeds meer producten gaan gelden.

In de Sint Franciscusschool in Bennebroek komt eind 2015 een balie waar men paspoort en rijbewijs kan afhalen (afspraak via de website) en waar men eenvoudige vragen kan stellen. Tot die tijd kunt u net als nu terecht aan de Bennebroekerlaan 5. Voor complexere vragen kunt u een afspraak maken in het gemeentehuis aan de Bloemendaalse weg 158 in Overveen.

De openingstijden in Overveen zijn verruimd op werkdagen van 8.30-17.00 uur en donderdag tot 20.00 uur. Het loket in Bennebroek is geopend op werkdagen van 8.30-12.30 uur.

Kokke: ” Ik heb aan Bas verteld dat we in het nieuwe gemeentehuis heel milieubewust werken. Hij vertelde op zijn beurt dat het werk van zijn vader ook bijdraagt aan het milieu. Maar dat niet alleen: voorlichting over schoon drinkwater en hygiëne (WASH) helpen in Bangladesh om kindersterfte terug te dringen. Een mooi Bloemendaals initiatief.”