Persbericht: Woensdag 7 oktober a.s. om 18:30 uur Informatieavond opvang vluchtelingen in Bloemendaa

Van 18.30 -20.00 uur  Gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaalseweg 158, Overveen

Van 21.00 -22.30 uur  Protestante Gemeente Het Trefpunt, Akonietenplein 1, 2121 AJ Bennebroek

Inloop                         Een half uur van tevoren

Op deze avond kan men kennis maken met de organisaties die zich dagelijks met de opvang van vluchtelingen in Nederland bezighouden, vragen stellen, initiatieven en zorgen delen.

Het doel van de avond is om een plan te maken dat past bij de Bloemendaalse samenleving.

De gemeente denkt in eerste instantie aan kleinschalige noodopvang later dit jaar, voor gevluchte gezinnen en voor langere tijd. Het gaat in Bloemendaal dus niet om crisisopvang of reguliere opvang met een opvangcapaciteit vanaf 300 personen.

• 29 september 2015