Persbericht D66 Wisseling van de wacht bij D66 Bloemendaal

Gerard Metselaar treedt terug uit de gemeenteraad van Bloemendaal, omdat hij het lidmaatschap van de raad in toenemende mate als belastend ervaart voor zijn privé-omstandigheden. Om deze te beschermen ziet hij zich genoodzaakt zijn zetel ter beschikking te stellen. Gerard werd in maart 2014 voor D66 met veel voorkeurstemmen gekozen in de raad.

Conny van Stralen, fractievoorzitter van D66 Bloemendaal: "Met Gerard Metselaar verliezen we een markante Bloemendaler uit de gemeenteraad, die zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet heeft voor zijn dorp. Zijn parate kennis van het verleden zullen wij missen, maar toch ook hopelijk nog veel kunnen raadplegen in de toekomst. Na het vertrek van Maaike Kamps vorige maand is dit weer een zwaar verlies voor de fractie."

Maaike Kamps laat nog weten "dat raadswerk veel tijd en inzet vergt, en dat moet passen naast een baan en gezinsleven. Erg jammer dat het raadswerk nu op bijna hetzelfde moment voor twee personen van de fractie te veel is geworden."

De opvolging wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt

• 10 januari 2017