Persbericht

Op woensdag 15 februari bespreekt de gemeenteraad in een extra vergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester met Commissaris van de Koning Johan Remkes. Ook stelt de raad een verordening vast over de (samenstelling van de) vertrouwenscommissie voor de selectieprocedure. De vergadering begint om 19:30 uur en is openbaar toegankelijk.

De Commissaris is voornemens op 20 februari formeel de vacature open te stellen en zal vervolgens een eerste selectie maken uit de kandidaten. Een vertrouwenscommissie gaat deze kandidaten daarna interviewen, zodat de gemeenteraad nog voor de zomer zijn voorkeur aan de Commissaris kan opgeven. De vertrouwenscommissie bestaat uit zes raadsleden en wordt tijdens de aanstaande raadsvergadering geïnstalleerd.

Op basis het profiel kunnen geïnteresseerden solliciteren. Naar verwachting wordt de vacature opengesteld op 20 februari. De voordracht van kandidaten volgt dan uiterlijk begin juli. De nieuwe burgemeester kan dan direct na de zomer, in september, worden beëdigd.

_____________________________________________________________________________

U kunt bij deze vergadering aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacobien van Boeijen, team Communicatie van de gemeente Bloemendaal: 023-5225576 of j.vanboeijen@bloemendaal.nl.

• 10 februari 2017