Maak uw persoonlijke energiebespaarplan

Comfort omhoog, energiekosten omlaag

Een beetje tocht hier, een koude muur daar en volgend jaar weer een hogere energierekening. Nu de dagen wat kouder zijn, merkt u misschien wel dat uw wooncomfort best wat beter kan. Maar waar begint u? Gemeente Bloemendaal en Omgevingsdienst IJmond helpen u graag op weg met de Opgewekte Woning Club.

Bent u ook benieuwd hoe u uw energiekosten omlaag kunt brengen en tegelijk comfortabeler kunt wonen? Uit het project Duurzaam Bloemendaal bleek vorig jaar dat veel inwoners interesse hebben in het opstellen van een energiebespaarplan. De gemeente Bloemendaal presenteert daarom de Opgewekte Woning Club. De OWC helpt u met het maken van een persoonlijk energiebespaarplan voor uw woning. Eerder gingen inwoners van gemeente Haarlem, Santpoort en Driehuis aan de slag, en met succes! Hun ervaringen leest u op www.odijmond.nl/owc.

We organiseren drie bijeenkomsten met elke avond andere onderwerpen
Op de eerste bijeenkomst wordt het programma uitgelegd. Deze avond staat verder in het teken van snelle bespaaracties waarmee u meteen aan de slag kunt. Bij de tweede bijeenkomst ontdekt u welke grotere maatregelen in uw situatie interessant zijn. Daarna kan een ervaren duurzaamheidsadviseur bij u thuis komen om samen een persoonlijk plan op te stellen. Op de derde bijeenkomst krijgt u informatie over het aanvragen van offertes en beschikbare subsidies. Ook kijken we dan of het mogelijk is een collectieve inkoop te organiseren.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomsten

• 14 februari: energieverbruik en kleine maatregelen
    Locatie: gemeentehuis, Bloemendaalseweg 158, Overveen
  • 7 maart: grote maatregelen, duurzaamheidsadviseur, inplannen persoonlijk adviesgesprek
    Locatie: Vanouds het Dorpshuys, Donkerelaan 20, Bloemendaal
  • 28 maart: uitvoering, tips, subsidies, mogelijkheid tot inschrijven collectieve inkoop
    Locatie: gemeentehuis, Bloemendaalseweg 158, Overveen

Elke avond start om 20.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19:45 uur.

Aanmelden kan nog!
Verbeter uw wooncomfort, bespaar op uw energiekosten en zorg voor een beter milieu met de Opgewekte Woning Club! Stuur een mail naar info@opgewekteclub.nl onder vermelding van uw naam en adres of meld u aan via www.opgewektewoningclub.nl/meedoen. Kunt u niet alle avonden aanwezig zijn? Geen probleem! Geef dan aan welke avond(en) u wel aanwezig bent.

__________________________________________________________________________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Faas, team Communicatie van de gemeente Bloemendaal: 023-5225599 of r.faas@bloemendaal.nl.

• 13 februari 2017