Gemeente Bloemendaal en Gemeente Heemstede nu ook bereikbaar via WhatsApp

13 februari 2018

De toevoeging van dit communicatiekanaal past in de ambitie van beide gemeenten om de behoefte van inwoners centraal te stellen in de dienstverlening.

Bloemendaal en Heemstede werken samen aan het optimaliseren en uitbreiden van de dienstverlening. In 2017 lanceerden beide gemeenten zogeheten toptakenwebsites, waarop inwoners sneller de juiste informatie kunnen vinden.

Excellente dienstverlening

“De toevoeging van WhatsApp als communicatiekanaal is een logische stap”, zegt burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal. “Het is de meest gebruikte app in Nederland en uit onderzoeken in beide gemeenten kwam naar voren dat inwoners graag op deze wijze met ons communiceren”. Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede vervolgt: “Het moet voor inwoners zo makkelijk mogelijk zijn om met ons in contact te komen. Communicatie via WhatsApp sluit daarom perfect aan op onze ambities voor excellente dienstverlening en participatie in beide gemeenten”.

WhatsApp toevoegen aan contacten

Inwoners die gemeente via WhatsApp een vraag willen stellen, voegen het telefoonnummer toe aan hun contacten. Voor Bloemendaal is dat: 06 10 17 08 09, voor Heemstede: 06 10 98 76 87. Deze nummers kunnen alleen worden gebruikt voor WhatsApp en niet voor bellen of sms’en. Van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur beantwoorden medewerkers vragen via WhatsApp. Naast tekstberichten kunnen ook foto’s, video’s en geluidsopnames meegestuurd worden.

Geen privacygevoelige informatie

Via WhatsApp worden géén persoonlijke gegevens uitgewisseld, zoals een rekeningnummer of burgerservicenummer. Wanneer om privacygevoelige informatie wordt gevraagd, dan belt of mailt de gemeente hierover terug.

Terug