Persbericht: Koninklijke Onderscheiding voor Peter Boeijink (VVD) bij afscheid gemeenteraad

30 maart 2018

Peter Boeijink van de VVD ontving zijn koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Elbert Roest. Hij is voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn toespraak prees de burgemeester de nestor van de VVD-fractie onder meer om zijn resultaatgerichtheid: “Je bent echt een man uit het bedrijfsleven, je wil goede kwaliteit verbinden aan een scherpe prijs. Het moet sober, doelmatig en effectief”.

Afscheid raadsleden
Naast Peter Boeijink namen 11 leden afscheid van de gemeenteraad: Martijn Bolkestein, Wim Brussaard (VVD), Leo Barendregt, Fred Wehrmeijer (Liberaal Bloemendaal) Jerker Westphal, Conny van Stralen, Maurits van Tol, Hein Struben (D66), Herbert Faber, Paola Koningsveld (GroenLinks) en Michiel Schnackers (CDA). Guus Beliën van het CDA zwaaide af als duo-commissielid. Sommigen stromen mogelijk nog door naar de nieuwe raad, afhankelijk van de coalitieonderhandelingen.

Installatie nieuwe gemeenteraad
Op donderdag 29 maart werd de nieuwe raad geïnstalleerd. De samenstelling is als volgt:
Nico Heijink, Albertine Zoetmulder-Sanders, Annemieke Kwaaitaal-Robbers, Rolf Harder, Carla Meijer-Wortelboer (VVD) Martine Wierda, Richard Kruijswijk, Shirley van Vliet (GroenLinks) Lex Oude Weernink, Sacha Kuijs, Eva Voorham (D66), André Burger, Ton Bruggeman, Bob van der Veldt (CDA), Marielys Roos, Rob Slewe (Hart voor Bloemendaal), Henk Schell (PvdA), Leonard Heukels (Liberaal Bloemendaal) en Mark Doorn (Vrijzinnig Democratisch Bloemendaal).

Terug