Persbericht: Griffier Bloemendaal wordt wethouder in Almere

Griffier Bloemendaal wordt wethouder in Almere

Griffier Jan Hoek (51 jaar) wordt tijdens de raadsvergadering op 31 mei a.s. voorgedragen als kandidaat-wethouder voor GroenLinks in de gemeente Almere. Hoek is ruim een jaar griffier geweest van Bloemendaal. Burgemeester Roest: ”Ik vind het groot verlies voor Bloemendaal, maar ben tegelijkertijd trots dat onze gemeente zulk talent weet aan te trekken. Je wordt niet zomaar wethouder in de 7e gemeente van Nederland.

Hoek heeft brede ervaring in het openbaar bestuur vanuit verschillende rollen. Hij was onder meer beleidsmedewerker, stadsdeelwethouder van het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, raadslid en zelfstandig adviseur en bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Burgemeester Roest: ”Het spijt me enorm dat Jan Hoek ons gaat verlaten. Ik zie hem als gesprekspartner en als adviseur met pijn in ’t hart gaan.

• 01 juni 2018