persbericht Kledingcadeaukaart voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

20 november 2018

Bloemendaal, 19 november 2018

Kledingcadeaukaart voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Nieuwe schoenen of een winterjas. Ook voor kinderen van ouders die dit eigenlijk niet kunnen betalen moet dit mogelijk zijn. Inwoners met een laag inkomen kunnen daarom vóór 1 januari 2019 eenmalig een kledingcadeaukaart voor hun kind(eren) aanvragen bij de gemeente. De kaart heeft een waarde van 100 euro en is bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. De kaart is in te wisselen bij meer dan 10.000 winkels in heel Nederland.

Vergoeding uit het Kindpakket

De kledingcadeaukaart is een aanvulling op het Kindpakket. Via de regelingen in het Kindpakket kunnen ouders een vergoeding krijgen voor bijvoorbeeld de sportclub, een laptop of schoolkosten. De kledingcadeaukaart is een eenmalige actie. In 2019 bekijkt de gemeente opnieuw waar de middelen voor de bestrijding van armoede het beste aan besteed kunnen worden.

Aanvragen kaart

Inwoners die een uitkering van de gemeente Bloemendaal ontvangen, hoeven niets te doen. Zij krijgen automatisch bericht. Hebben zij geen uitkering van de gemeente, maar wel een laag inkomen dan kunnen zij de kaart aanvragen via www.iasz.nl/kindpakket

Richtlijn laag inkomen

Alleenstaande ouder € 1.225 netto per maand